Wie is Zita Jesus-Leito?

Mw. Jesus-Leito werkte sinds 1975 bij de Setel.N.V., het toenmalige telefoonbedrijf op Curacao. Na haar studie aan de UNA vertrok ze naar de Verenigde Staten  om te studeren. Na haar terugkeer  heeft ze verschillende Management functies bij  SETEL N.V. bekleed en in haar laatste 6 jaren bij Setel N.V. was ze in de directie  belast met financiën.

Van 1990 tot 1998 was ze Directrice bij Ennia Caribe N.V. belast met het levensverzekeringsbedrijf. Gedurende de jaren 1998 tot en met 2004 vervulde mw. Jesus- Leito de functie  van Assistent Managing Director bij Maduro & Curiels Bank N.V. (MCB) waar ze directeur  was van  Maduro & Curiel ‘s Credit Company; Spaar & Beleenbank en de Curaçaose  Hypotheekbank.

Van 2004 tot heden is ze tot driemaal toe Gedeputeerde van Algemeen Beheer en Constitutionele Zaken van het Eilandgebied Curaçao geweest en wel in de periodes: juni 2004 tot juli 2005, juni 2006 tot december 2006 en vanaf juli 2007 tot heden.

In tussenliggende periodes van 2005 tot 2006 was ze beleidsadviseur van de Minister van Justitie (10 maanden) en in het tweede kwartaal van 2006 was ze 3 maanden lang lid van het parlement (statenlid).

Zita Jesus- Leito is een zeer sociaal bewogen persoon en was en is nog steeds actief lid van diverse sociale organisaties op het eiland.

Advertisements

About zita jesus-leito

Native of Curacao. Studied in Curacao and Miami. Married with Edward and two children: Ayla and Nigel . Currently commissioner of general and constitutional affairs of Curacao.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s